Rentoutusterapeuttikoulutus 2021 - 2022

Hakeudu koulutukseen Kiteen Ev. Kansanopistoon ja valmistu uuteen ammattiin, rentoutusterapeutiksi!

Monimuotokoulutuksena toteutettava, ammattiin valmistava koulutus antaa valmiudet erilaisten rentouttavien menetelmien ammatilliseen käyttöön yksilöllisessä asiakastyöskentelyssä, sekä erilaisten ja eri kokoisten rentoutusryhmien ohjaajana.

Koulutukseen kuuluu manuaalisia, rentouttavia ja tasapainottavia hoito- ja käsittelymenetelmiä, joita voi markkinoida myös erillisinä hoitokokonaisuuksina, sekä ammatillisesti laaja valikoima fyysisiä ja psyykkisiä rentoutusmenetelmiä. Soveltuu myös täydennyskoulutukseksi jo alalla oleville, muille yritystoimintaansa laajentaville, sekä itsehoitoon ja kotikäyttöön.

Koulutuksen sisältö

Tärkeimmät ja tunnetuimmat fyysiset, sekä psyykkiset hoito- ja rentoutusmenetelmät lihasrentoutusmenetelmistä suggestiomenetelmiin ja syvärentouttamiseen, sekä mielikuvarentoutus ja meditaatiotekniikat. Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, rentouttava kokovartalohieronta, intialainen päähieronta, kasvo-, käsi- ja jalkahieronnat ym manuaaliset rentoutushoidot. Fytoterapia-, yrtti/savi/turvehoidot ja eteeriset öljyt rentoutushoidoissa. Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen meridiaanioppi ja akupainallus, NLP-, kinesiologia- ja mindfulnes harjoitteita, sekä itämaisen hoitoperinteen tasapainotustekniikoita.

Lisäksi mm.luontaishoitoalaa koskeva lainsäädäntö, ravitsemuksen perusteet, luonnollinen ravinto ja ravinnon merkitys terveydelle, ravitsemusongelmat ja niiden korjaaminen.

Jokainen opiskelija suorittaa harjoitteluhoitoja yhteensä 100 kpl, opistolla ja omalla ajallaan, sekä kirjallisen loppukokeen ja seminaarityön. Koulutukseen kuuluu myös joitain etätehtäviä.
Mikäli opiskelijalla ei ole terveydenhoitoalan tutkintoa, eikä hän kuulu Valviran rekisteriin, on hänen suoritettava terveydenhoidon perusopinnot, sekä ensiapu 1 koulutus.

Koulutuksen kesto

23.8.2021-27.5.2022, kontaktikoulutus 27 oppituntia/viikko (maanantai-torstai, n 2 vk / kk)), sekä itsenäistä opiskelua ja hoitoharjoitteluja perjantaisin opistolla 5 oppituntia/pv. Yhteensä 32 oppituntia/viikko. Koko koulutus yhteensä 22 viikkoa.
Yhteensä 601 h 22,25 op.
Koulutus täyttää Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n asettamat koulutuskriteerit ja koulutuksesta saa rentoutusterapeuttitodistuksen.

Pääkouluttaja

Merja Pennanen, luontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, dipl.vyöhyketerapeutti, shiatsuterapeutti, NLP Master Practitioner. Luontaisterapiakouluttajana 1996 lähtien. Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry hyväksymä, kouluttajarekisterin kouluttaja.

Koulutuksen hinta

950 €, voi maksaa jopa 9 erässä.
Majoitus 102 € / kk / 2hh, 26 € / vk / 2hh
Ruokailut 10,50 € / opiskelupäivä (aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen)

HUOM! Kysy mahdollisuudesta opiskella opintosetelillä!

Ilmoittautuminen

Hakulomake nettisivulla tai suoraan opistolle: toimisto@kiteenkansanopisto.fi. Ryhmän alkaminen on varmistunut, joten hakea voi elokuun ajan!
Kiteen Ev. Kansanopisto, Opistontie 7, 82500 Kitee puh. 0400 956 090