Rentoutusterapeuttikoulutus 2023 - 2024

Hakeudu koulutukseen Kiteen Ev. Kansanopistoon ja valmistu uuteen ammattiin, rentoutusterapeutiksi!

Monimuotokoulutuksena toteutettava, ammattiin valmistava koulutus antaa valmiudet erilaisten rentouttavien menetelmien ammatilliseen käyttöön yksilöllisessä asiakastyöskentelyssä, sekä erilaisten ja eri kokoisten rentoutusryhmien ohjaajana.

Koulutukseen kuuluu manuaalisia, rentouttavia ja tasapainottavia hoito- ja käsittelymenetelmiä, joita voi markkinoida myös erillisinä hoitokokonaisuuksina, sekä ammatillisesti laaja valikoima fyysisiä ja psyykkisiä rentoutusmenetelmiä. Soveltuu myös täydennyskoulutukseksi jo alalla oleville, muille yritystoimintaansa laajentaville, sekä itsehoitoon ja kotikäyttöön.

Koulutuksen sisältö

Tärkeimmät ja tunnetuimmat fyysiset, sekä psyykkiset hoito- ja rentoutusmenetelmät lihasrentoutusmenetelmistä suggestiomenetelmiin ja syvärentouttamiseen, sekä mielikuvarentoutus ja meditaatiotekniikat. Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, rentouttava kokovartalohieronta, intialainen päähieronta, kasvo-, käsi- ja jalkahieronnat ym manuaaliset rentoutushoidot. Fytoterapia-, yrtti/savi/turvehoidot ja eteeriset öljyt rentoutushoidoissa. Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen meridiaanioppi ja akupainallus, NLP-, kinesiologia- ja mindfulnes harjoitteita, sekä itämaisen hoitoperinteen tasapainotustekniikoita.

Lisäksi mm.luontaishoitoalaa koskeva lainsäädäntö, ravitsemuksen perusteet, luonnollinen ravinto ja ravinnon merkitys terveydelle, ravitsemusongelmat ja niiden korjaaminen.

Jokainen opiskelija suorittaa harjoitteluhoitoja yhteensä 100 kpl, opistolla ja omalla ajallaan, sekä kirjallisen loppukokeen ja seminaarityön. Koulutukseen kuuluu myös joitain etätehtäviä.

Koulutuksen kesto

21.8.2023-24.5.2024, kontaktikoulutus 508 t / 18,81 op (n. 27 oppituntia/viikko, maanantai-torstai, n 2 vk / kk), sekä itsenäistä opiskelua ja hoitoharjoitteluja 680 h / 25,19 op, yhteensä 1188 t / 44 op.

Koulutuksen aikana tulee suorittaa itsenäisesti Lääketieteen perusteet –opinnot ( 14 op) mikäli opiskelijalla ei ole aiempaa terveydenhoidon koulutusta, sekä Ensiapu 1.
Koulutus täyttää Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n asettamat koulutuskriteerit ja koulutuksesta saa rentoutusterapeuttitodistuksen.

Pääkouluttaja

Merja Pennanen, luontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, dipl.vyöhyketerapeutti, shiatsuterapeutti, NLP Master Practitioner. Luontaisterapiakouluttajana 1996 lähtien. Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry hyväksymä, kouluttajarekisterin kouluttaja.

Koulutuksen hinta

Opetus: 1152 €, voi maksaa jopa 9 erässä.

Majoitus: 32 € / vk / 2hh, 64 € / vk / 1hh.
Ruokailut: majoittuja: 56 € /vko, ei majoittuja 32 €.

HUOM! Kysy mahdollisuudesta opiskella opintosetelillä!

Ilmoittautuminen

Hakulomake nettisivulla tai suoraan opistolle: toimisto@kiteenkansanopisto.fi. Koulutus alkaa mikäli ryhmään saadaan tarpeeksi opiskelijoita.

Kiteen Ev. Kansanopisto, Opistontie 7, 82500 Kitee puh. 0400 956 090