Ikäihmisten perhehoitaja – valmennus

Kiinnostaako ryhtyminen ikäihmisten perhehoitajaksi?

Perhehoidon valmennus on prosessinomaista monimuoto-opiskelua ja se sisältää valmennuskansion mukaisia itsenäisiä tehtäviä ja tutustumisen/työharjoittelun perhehoitoon valmennuksen aikana. Sisältö noudattaa Perhehoitoliiton laatimaa valmennusrunkoa syvennetysti. Valmennuksen päätavoite on selvittää omat valmiudet perhehoitajan tehtävään.

Ikäihmisten perhehoito on ympäri- tai osavuorokautista hoivaa ja huolenpitoa perhehoitajan tai ikäihmisen omassa kodissa. Perhehoitovalmennus antaa valmiudet toimia pitkäaikaisena, lyhytaikaisena tai kiertävänä perhehoitajana ikäihmisille sekä myös sijaisena perhehoitokodeissa.

Ikäihmisten perhehoidon seuraava valmennus alkaa elokuussa 2024 ja toteutetaan syksyn 2024 aikana.

Aikataulu

4 pakollista viikonloppua (+ 1 valinnainen), opetusajat pääsääntöisesti perjantai klo 17.00-21.00 ja lauantai-sunnuntai klo 9-15.

1) 23.-25.8. Minustako perhehoitaja? Tietoa perhehoidosta ja perhehoitajuudesta. Arvot ja jokaisen ainutlaatuisuus.

2) 7.-8.9. EA 1, SPR:n virallinen ensiapukoulutus (la-su klo 9-16)

3) 21.-22.9. Tehtävänä hyvä arki. Ikääntyneen yksilöllinen hyvinvointi ja ikääntymismuutosten vaikutukset toimintakykyyn. Turvallinen lääkehoito.

4) 4.-6.10. Haastavat tilanteet perhehoidossa. Perhehoitajan asema, sopimukset ja tuki. Yhteistyökenttä perhehoidossa ja sijoittajan rooli. Omasta osaamisesta ja voimavaroista huolehtiminen.

(5) 25.-27.10. Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoidon valmennus, valinnainen lisäjakso. (Lisähinta 120e + materiaali 45e.)

Hinta

Valmennuksen hinta on 560 €/hlö. Valmennuskansion hinta on 45€. Ruokailut ja majoitus opistolla voimassa olevan hinnaston mukaan. Maksun voi suorittaa joko kerralla tai osissa.

Siun sote korvaa valmennuksen hinnan ikäihmisten perhehoitajina alueellaan aloittaville käynnistämiskorvauksessaan (samaa käytäntöä jo muuallakin).

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. Hakeminen 9.8.2024 mennessä: 040 489 0119, aija.paakkunainen@kiteenkansanopisto.fi

HUOM! Lataa erillinen HAKULOMAKE  ja lähetä se täytettynä osoitteeseen: Kiteen Ev. Kansanopisto/Perhehoitovalmennus, Opistontie 7, 82500 Kitee. Tai pyydä hakulomake sähköpostilla Aijalta.

Lisätietoja ikäihmisten perhehoidosta www. perhehoitoliitto.fi

Lisätietoja Kiteen Ev. Kansanopiston perhehoitoon liittyvistä koulutuksista Perhehoidon omasta osiosta.