<- Paluu: Pitkät linjat  Teologian ja etiikan perusteet teoriassa ja käytännössä 22.8.2016 - 26.5.2017

 

SINULLE, joka
  • Olet kiinnostunut elämän uskonnollisesta ja eettisestä ulottuvuudesta oman kasvun ja hengellisen elämän näkökulmasta.
  • Haluat ymmärtää uskonnon merkitystä omassa elämässä, suomalaisessa kulttuurissa ja muissa yhteiskunnissa.
  • Haluat tutustua kansanopiston tarjoamaan hengelliseen aikuiskoulutukseen sekä maahanmuuttajatyöhön sekä evankelis-luterilaisen kirkon järjestämään lasten ja nuorten kerhotoimintaan.

 

Voit valita kokopäiväopiskelun tai monimuoto-opiskelun eri vaihtoehdoista henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan:

 

1. AVOIMEN YLIOPISTON OPINNOT
  • Teologian perusopinnot, 25 ECTS
  • Globaali etiikka, 8 ECTS
  • Professional Intercultural Competence, 25 ECTS

 

2. ETIIKAN JA USKONNONOPETUKSEN PERUSTEET KOULUSSA JA PÄIVÄHOIDOSSA

Jakso soveltuu opiskeltavaksi monimuotoisesti myös omasta kotimaastasi käsin niin että Suomessa toteutetaan kolme viikon mittaista lähiopetusjaksoa. Suomalaisille opiskelijoille mahdollisuus lähteä työssäoppimisjaksolle ulkomaille.

 

Suomessa perehdyt päivähoidon ja peruskoulun/lukion etiikan ja uskonnon opetukseen. Uskonnonopetuksen menetelmiä / metodeja päivähoidossa ja peruskoulun ala-asteella, mm. lasten hengellinen kirjallisuus, nukketeatteri, opetuspelit ja askartelu opetuksessa. Idän ja lännen kristillisen kulttuurin kohtaaminen Karjalassa, mm. tutustuminen luterilaiseen kirkkoon Kiteellä ja Uuden Valamon luostariin Heinävedellä. Evankelis-luterilaisen kirkon toiminta Suomessa, suomalaisten kristillisyys toisesta maailmansodasta tähän päivään. Maailmanlaajuinen kristillinen kasvatus, opetus ja lähetystyö.

 

3. RAAMATUN VALOSSA

Perehdyt Raamatun sanomaan, Vanhan Testamentin kertomuksiin ja Jeesuksen elämään ja opetuksiin Uudessa Testamentissa. Opiskelu auttaa sinua syventämään kristinuskon tuntemusta ja ymmärtämään pyhän ulottuvuutta omassa elämässä. Matkoilla Suomessa ja muissa maissa tutustut luterilaisiin seurakuntiin ja muihin kristillisiin kirkkoihin.

Lähiopiskelujakso, Raamattuviikonloppu, toteutetaan Opistolla kerran kuukaudessa. Raamattuviikonloppujen välille sijoittuvat kirkkovuoden teksteihin perustuvat tutkiskeluillat kerran kahdessa viikossa ja hengellisen musiikin illat kerran kahdessa viikossa.

 

4. AMMATTITUTKINNON OSAT

Edistääksesi omaa ammatillista pätevyyttäsi, voit suorittaa esimerkiksi:

  • Lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinnon osat ”Yksilön ja yhteisön osallisuuden vahvistaminen” ja/tai ”Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja heidän perheidensä ohjaus ja tukeminen”
  • Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon osat ”Kasvun ja kehityksen tukeminen ja ohjaaminen” ja/tai ”Erityistä tukea tarvitsevien ohjaaminen”.

 

Kustannukset

Kokoaikainen opiskelija 360 €/kk. Sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut. Kokoaikainen päiväopiskelija 230 €/kk, sisältää opetuksen, lounaan ja päiväkahvin. Monimuoto-opiskelun hinta määräytyy valintojen mukaan.

 

Hakeminen

Suoraan opistolle tai sähköisesti 31.7.2016 mennessä. Hakemuksen linjalle voit täyttää ja lähettää täältä tai lähettää osoitteeseen:

Kiteen Ev. Kansanopisto
Opistontie 7, 82500 Kitee

Linja alkaa mikäli opiskelijoita on tarpeeksi.

Yhteystiedot löytyvät 
INFO -sivulta.