<- Paluu: Pitkät linjat  
Rentoutusterapeuttikoulutus


Koulutus antaa valmiudet erilaisten rentouttavien menetelmien ammatilliseen käyttöön yksilöllisessä asiakastyöskentelyssä, sekä erilaisten ja erikokoisten rentoutusryhmien ohjaajana.

Koulutukseen kuuluu manuaalisia, rentouttavia ja tasapainottavia hoito- ja käsittelymenetelmiä, joita voi markkinoida erillisinäkin hoitokokonaisuuksina (mm. intialainen päähieronta, vyöhyke- terapeuttinen jalkahieronta, rentouttava aromahieronta, kasvo/käsi/jalkahieronnat jne), sekä muita  fyysisiä ja psyykkisiä rentoutusmenetelmiä.

Koulutuksen kesto 

13 viikonloppukurssia (lauantai-sunnuntai) kontaktiopetuksena, 

18 oppituntia/vkl. Koulutukseen kuuluu myös etäopiskelua ja etätehtäviä.

Koulutuksen sisältö

Fyysiset ja psyykkiset hoito- ja rentoutusmenetelmät, mm: autogeeninen rentoutus, Schultzin, Silvan, Couen, Jacobsonin menetelmät, progressiivinen rentoutus, kehon vaiheittaiset lihasrentoutusmenetelmät. Rauhoittumis- ja suggestiomenetelmät, itsesuggestio ja suggestiorentoutus, syvärentouttaminen. Mielikuvaharjoittelu/työskentely ja visualisointitekniikat, hengitys ja rentoutusharjoitukset, meditaatio, NLP. Itämaiseen hoitoperinteeseen kuuluvat keholliset rentoutumismenetelmät, tekniikat ja venytykset. Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen ja akupainalluksen käyttö rentoutushoidoissa, vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, eteeriset öljyt ja rentouttava aromahieronta, yrtit, kasvit ja luontaistuotteet, savi- ja turvehoidot rentoutumisen tukena, kylvyt, hoitokääreet ja -pakkaukset. Käsi- ja jalkahieronta, meridiaani- ja energiaratahieronta, kasvohieronta, intialainen päähieronta.

Pääkouluttaja: Merja Pennanen, luontaisterapeutti, luontaisterapiakouluttaja, dipl.vyöhyketerapeutti, shiatsuterapeutti, NLP Master.

Koulutuksen hinta

  • opetus 100 €/viikonloppu
  • 3 opinnäytetettä opettajalle, 55 €/kpl
  • kirjallisen lopputyön ja seminaarityön tarkastusmaksu 55 €
  • majoitus 15 €/yö/2hh, aamupala 4 €, lounas 6 €, päiväkahvi 2 €. 

Koulutus alkaa 12. – 13.11.2016 mikäli saadaan väh. 12 osallistujaa. 

Seuraava kontaktiviikonloppu 10. – 11.12.2016

Ilmoittautuminen 7.10.2016 mennessä: toimisto@kiteenkansanopisto.fi / puh. 0400 956 090